maanantai 22. tammikuuta 2018

Tampereen ostokset

Lauantaina käytiin Tampereella. Mukaan tarttui erilaisia esineitä eläimillekin. Ensimmäiseksi kävimme koskikeskuksessa, josta mukaan tuli kolmen leluhiiren pakkaus Petelle ja Vilille. Hiiret ostettiin Tigerista. Kaupassa kokeilin että hiiret ovat pehmeitä. Mukava yllätys kotona oli kun huomattiin että hiiret myös vinkuvat puristattaessa. Vinkunasta enemmin innostui kuitenkin koira kuin kissat mutta muuten hiiret oli Petelle ja Vilille oikein mieluisat. Vili pääsi jo melkein heti tekemään kuperkeikan kun yritti saada lelun takatassujen välistä. Harmi ettei se tallentunut videolle. Petekin tykkäsi hiiristä ja syötteli hiirtä tassusta toiselle. Hiirten samettinen pinta vain keräsi kaikki roskat lattialta itseensä, joten tästä muuten mainioille hiirille pieni miinus.
Koskikeskuksesta suuntasimme ensimmäistä kertaa puuiloon. Heti ovesta tultaessa alkoi eläinosastot, jotka kiinnostivat minua eniten. Viiville ostettiin koirien osastolta kaksi puruluuta, joista toinen pääsi heti kotona testaukseen ja osoittautui oikein herkulliseksi.

Hevosille ostettiin kaksi Himalajan suolakiveä. Toisesta niistä Hilja onnistui kuitenkin katkaisemaan jo ensimmäisenä yönä narun poikki. Näin se on toistaiseksi tehnyt aina Himalajan suolakiville, tällä kertaa ei kuitenkaan ollut pyöritellut suolakiveä turpeessa. Ostettiin puuilosta myös valjasöljyä, kun edellinen purkki kaatui vahingossa lattialle.

Viiville ostettiin puuilosta myös vihdoin leveä kaulapanta. Tämmöinen on ollut hakusessa jo pitkään mutta nyt semmoinen vihdoin löytyi. Valjaat ovat omasta mielestäni paremmat taluttamiseen mutta esimerkiksi kovalla pakkasella Viivi tarvitsee takkia, jonka päälle valjaat ei sovi. Pannasta innoisamme lähdimme Annan kanssa heti testi lenkille. Viivin vetämiseen leveämpi panta ei sinänsä vaikuttanut, mutta se on paljon parempi Viivin terveyttä ajatellen.


2 kommenttia:

  1. Niitä on olemassa muuten sellaisiakin takkeja jotka on tarkoitettu valjaiden päälle, ja takissa on pieni kolo siinä missä on valjaiden kiinnityslenkki hihnalle :) Sulo ei suostu pitämään päällään muuta kuin neuletta joissa ei yleensä tuota hihnareikää ole,ja satuttiin saamaan toiset valjaat joita pidetään sellaisilla asetuksilla että menevät neuleen päälle, ja toiset valjaat "normikäyttöasetuksilla".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä edes tiennyt että tuollaisia takkeja on olemassa! Täytyy ruveta katselemaan jos sellaisia jossain kaupassa näkyisi! Toisaalta pakkaset ovat jo hieman alkaneet lauhtuakin :)

      Poista