sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Jääkiekkokaukalosta juoksukenttä

Muutamapäivä sitten päähän pälkähti idea, että voisiko koiraa juoksuttaa vapaana jääkiekkokaukalossa. No, okei ei kaikkea kunniaa itselleen voi ottaa. Olin aikasemmin kuullut ja sitten näin instragamissa videon koiran juoksevan kaukalossa vapaana. Siitä sitten tajusin, että onhan tässä lähellä samanlainen kaukalo. Hetken suunnittelun, puhumisen ja yhden puhelinsoiton myötä tänään tuli suunnaksi sitten kyseinen kaukalo.
     Otettiin mukaan muutama lelu ja tietenkin namipussi. Ajateltiin että kun energiaa on hieman purettu toimisi pohja hyvänä tokokenttänä. Eihän koira pääse mihinkään kaukalon seinien takaa lähtemään. Viivi hyppäsi autoon intoa puhkuen, niin kuin yleensäkin. Matka ei ollut onneksi pitkä ja oltiin pian perillä. Niin kuin uusissa paikoissa yleensäkkin oli ympäristö täynnä aivan ihanan mielenkiintoisia hajuja, eikä koira meinannut olla aluksi paikallaan. Pian päästiinkiin sisälle itse kaukaloon. Malttoi Viivi kuitenkin istua hetkeksi kun oli kaukalon ovet saatu kiinni. Tarkastettiin vielä, että oli kaikki varmasti kiinni eikä tulisi ikäviä yllätyksiä. Voi, sitä ilon määrää kun irrotin hihnan ja vihdoin annoin luvan lähteä. Viivi lähti juoksemaan kaukalossa häntä heiluen. Ensin täytyi vähän juoksentelun ohessa nuuhkia paikkoja. Koiran kanssa yritettiin aluksi vähän leikkiä siinä sivussa, mutta oli liika hajuja. Hetken haisteltuuan se juoksi muutaman kerran pallon perään ja lähti taas itse vähän tutkimaan tai palasi ihmisten luokse, ilman palloa kylläkin. Eihän se mikään noutaja ole, eikä noutamisesta koskaan oikein mitään ymmärtänytkään. Jos Viiville heittää pallon se lähtee sitä innoissaan jahtamaan, mutta takaisin saat hakea sen itse.

Viivin seuruu näyte

 Kun vihdoin oli koira vähän rauhoittunut harjoiteltiin sen kanssa vähän tokoa. Lähinnä kyllä vain harjoiteltiin seuruuta ja muutamia temppuja. En tiedä voiko sitä tokoksi kutsua, mutta ainakin niin koiralla kuin omistajilla oli hauskaa. Namit toimi hyvänä motivattorina, mutta koira seurasi hienosti muutaman pätkää kehujen voimalla. Välillä annettiin lähteä vähän kauemmaksi ja huudettiin takaisin luokse niin saatiin vähän luoksetulo harjoituksiakin. Koira näytti nauttivan ja häntä heiluikin lähes lakkamaatta. Mielestäni oli todella hyvä tapa saada koiraa juoksutettua vapaana ja antaa purkaa energiaa. Ajateltiin kyllä joskus viedä uudestaan kun ei mitään ongelmia ilmennytkään. Jos on mahdollisuus viedä koiraa juoksuttaan tällä tavalla, niin tämän kokemuksen perusteella uskaltaisin itse ainakin suositella.

 Omia kokemuksia koiran juoksuttamisesta saa toki tulla kertomaan kommentteihin. Lukisin mielelläni ja voi myös kertoo oman mielipiteensä tälläisestä tavasta. :)




4 kommenttia:

  1. Itse olen juoksuttanut koiria kuin kanejakin kaukalossa ☺ Meilläpäin ne tosin lähtevät keväällä pois ja tulevat takaisin vasta pakkasten alettua... Mutta onneksi jonkin verran ehtinyt sulalla kelillä juoksuttaa.. jäälle kun ei viitti mennä ettei käy köpelösti. Minusta hyvä ja turvallinen tapa liikuttaa koiraa. Meillä päin ei ole tullut sanomista vaikka ollaan käyty ja moni muukin koiran omistaja käy kaukalossa juoksuttamassa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläpäin ei kukaan jaksa kaukaloa keväällä purkaa ja syksyllä taas kasata uudestaan, meidän onneksi. On kyllä kiva kun koirat pääsevät juoksemaan turvallisesti :)

      Poista
  2. Tosi kiva ensimmäinen postaus:)Ja tuo kuulostaa/näyttää tosi hyvältä keinolta purkaa koiran energiaa. Harmi kun meilläpäin on vain sellainen jäähalli että se puretaan melko samantien enkö edes tiedä saataisiinko lupaa käyttää sitä:( Mutta meillä on onneksi silleen että saavat kuluttaa sitä energiaa vapaana vaikka vaan pihalla tai pellolla mutta Viiville toi tosi kiva juttu että pääsee tuolla juoksentelemaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ☺ Todella harmi kyllä, että ette pääse näin juoksuttamaan.:( Mutta hyvä että pystyy pihassa tai pellolla pitämään vapaana niin saa sitä ylimääräistä energiaa purettua.

      Poista