torstai 20. syyskuuta 2018

Mejäilyä

Vihdoin taas mejäilyä! Meillä on ollut nyt pientä taukoa mejä hommista, kun ei olla saatu verta oikein mistään. Nyt kun metsästyskausi on vihdoin alkanut ja eilen saatiin hirven verta, niin päästiin jäljestämään. Heti koulun jälkeen alettiin askartelemaan merkkejä muovipussista ja pyykkipojista, millä saatiin sitten kätevästi merkittyä puihin, missä jälki menee, että me ihmisetkin sitten se myöhemmin tiedetään. Kokeiltiin nyt Viiville vähän vanhempaa jälkeä, kun se viime kerralla osasi jäljen aika helpon oloisesti.

Ensin vedettiin jälki paalinarun ja kostetun sienen avulla metsään. Jäljestä ei kauhean pitkä tullut, mutta ei se näin aloittelijana haittaakaan. Jäljen annettiin olla metsässä kaksi tuntia, että olisi vähän haastavampi tällä kertaa.

Viivi taisi tunnistaa jo jälkiliinan, koska innostui aivan super paljon sen näkemisestä. Viivi meni jäljellä ihan hyvin, lähti heti seuraamaan hyvin jälkeä pitkin ja meni taas aika reippaaseen tahtiin. Jäljen lopussa Viivi meinasi hukata hajun ja lähti vähän harhailemaan. Lieneekö johtuvan sitten kokemattomuudesta tai aluskasvillisuuden puutteesta jäljen lopussa, jolloin veren haju ei tartu niin hyvin. Aika nopeasti Viivi kuitenkin löysi jäljen uudelleen ja löysi myös peuransorkankin.

Ensimmäiseen kertaan verrattuna Viivi oli paljon enemmän innoissaan nyt sorkasta ja otti sen heti suuhunsa sorkan löydettyään. Viivi olikin ylpeä saaliistaan ja rupesi kanniskelemaan sitä ympäriinsä. Jälki meni hyvin ja Viivi ainakin nautti jäljestämisestä tälläkin kertaa!

ps. Lue meidän ekasta jäljestys kerrasta lisää täältä!

-Laura

5 kommenttia:

 1. Hyvä Viivi, jäljestys on kiva laji :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi kyllä selkeästi nauttii kun pääsee käyttämään nenäänsä!

   Poista
 2. Kaupoista löytyy pakasteena naudanverta ympäri vuoden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse yritin vähän katsoa, mutta en nähnyt ihan äkkiä kaupassa naudanverta. Hirvenverelläkin onnistui hyvin :)

   Poista
  2. Minäkin kysyin ensimmäisellä kerralla myyjältä, kun ei omaan silmään heti osunut. Sitä varten henkilökuntaa on, että voisivat olla avuksi. :) Sittemmin on löytynyt hyvin itsekin, kun tietää, minkänäköistä putelia etsiä.

   Poista