lauantai 2. joulukuuta 2017

Joulu on jo ovella

2. joulukuuta! Joulu on täällä nopeampaa kuin voisi kuvitellakaan ja niin on myös joulumieli! Huomenna on ensimmäinen adventti, jolloin pääsee koristelemaan ja kaksi kalenterinluukkuakin on pääsyt jo avaamaan ♥

Tänä vuonna meidän blogiimme ei valitettavasti tule joulukalenteria, koska olemme yhden viikon joulukuusta ulkomailla, minkä takia ei pysty joulukalenteria julkaisemaan, mutta katsotaan ensi vuonna uudestaan.

Tänä vuonna Viivi, Pete ja Vili saivat kukin oman joulukalenterin. Hevosilla ei ole omaa joulukalenteria, mutta ne saavat säännöllisen epäsäännöllisesti kuivattua ruisleipää, sekä hiukan harvemmin porkkanaa. Tähän asti on kalenteriherkut on ollut kissoille ja koiralle mieluisia. Tosin niillä on ollut vaikeuksia tajuta, miksi niitä saa vain niin vähän kerralla. Jos ei kalentereiden availua lasketa, ei olla vielä paljon mitään jouluun liittyvää tehty. Mutta vielä ehtii! Onhan joulukuu vasta alussa.


Joulusuunnitelmia ei hirveästi vielä ole. Luultavasti vietetään joulua kotona ja otetaan vain rennosti. Viiville ollaan annettu jotain herkkupusseja tai puruluu lahjaksi. Mieluisia ovat olleet. Tänä vuonna voi kuusen alle ehkä eksyä uusi lelukin, kunhan Viivi vain muistaa olla kiltisti. Kissat saavat perinteisesti aina jouluna tavallista parempaa kissanruokaa. Voihan niille lelujakin ostaa, mutta meidän kissat arvostavat eniten maistuvia lahjoja. Hevoset ovat saaneet perinteisesti jouluherkkuja. Vähän joulumieltä niillekin. Herkkuina yleensä on ollut kuivatut ruisleivät, ehkä vähän porkkanoitakin. Eläinten joululahjoista voikin tulla blogiin joulun jälkeen postausta, mutta mitään en kuitenkaan vielä lupaa. Ei sitten ainakaan tule jouluksi mitään velvollisuuden tuntoa.


Joulu teemaisesti hevoset ovat kerran saaneet myös kuusenoksia aitauksiin. Idea oli sinänsä hyvä, että hevoset kyllä tykkäsivät niiden mausta, mutta syömisessä oli vähän vaikeuksia. Hevosista on mukavaa nyppiä havunneulasia puussa kiinni olevasta kuusenoksasta, mutta kun oksat ovat irrallisia oli hevosilla hieman vaikeuksia niitä syödä. Ainakin riitti tekemistä. En tiedä sitten kuinka mukavaa hevosilla oli, mutta huvittavaa oli katsella, kun hevoset heittelivät oksia ilmaan ja yrittivät saada syömistä. Täytyisi melkein kaataa kokonainen kuusi hevosille syömiseksi. Ongelma tosin on siinä, että kaikki hevoset eivät voi olla samassa aitauksessa. Silloin melkein jokainen hevonen tarvitsisi oman kuusen. Aika paljon riittäisi syömistä ja kynittäisiin samalla metsät puista. Ehkä ne kuitenkin pärjäävät leivillä, porkkanoilla ja heinillä, eikä ne irralliset oksat välttämättä niin huono vaihtoehto ole.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti