maanantai 28. toukokuuta 2018

Auringonpaistetta


Viime päivät ollaan täällä Suomessakin vihdoin saatu nauttia lämpimistä keleistä. Eläinten elämässä ei ole mitään erikoista toukokuun aikana tapahtunut, mutta nyt tuntui sopivalta hetkeltä pitää pieni katsaus meidän kuulumisiin.

Ihanan auringon paisteen jälkeen ei enää ole ongelmia kuran kanssa. Hevoset ovat lämpimien kelien ansiosta voineet viettää öitä ulkona lukuun ottamatta Hiljaa ja Taiskaa. Kesän myötä nimittäin palaavat ötökätkin ja sen myötä kaksikon kesäihottuma. Hilja ja Taiska viettävät yönsä tallissa turvassa polttiaisilta. Ihottuma ei vielä ole onneksi edennyt kovin pahaksi ja toivotaan että se pysyisi myös niin. Uuno ja Simo ovat päässet laitumelle syömään. Ikävä kyllä veljekset on täytynyt pitää erikseen omissa laitumissaan. Simo ei nimittäin hirveästi arvosta pikkuveljensä seuraa. Ne ovat kuitenkin onnellisesti saaneet syödä omissa aitauksissaan.


Kissat ovat nauttineet auringosta. Lämmön myötä myös villieläimet ovat lisääntyneet ja pojat ovat päässeet toteuttamaan itseään. Melko menestyksekkäästi ne ovat saaneet kiinni itselleen ruokaa. Viivi sai sianluita testattavaksi ja neiti nautti niistä oikein paljon. Ikävä kyllä herkkä vatsaisena Viivin vatsa meni hieman sekaisin, kun se ei ole luita tottunut syömään. Piimä kuitenkin ratkaisi ongelman ja Viivin vatsa toimii hyvin.

Viivin kanssa ollaan lenkkeilty jäljestyshihnan ja pillin avulla. Nyt on vähän yli jo kuukausi yritetty treenata luoksetuloa Viivin kanssa pillin avulla. Jäljestyshihna osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi harjoitteluun, koska koira pääsee vapaasti menemään, mutta ei kuitenkaan pääse lähtemään omille teilleen. ¨

Kohta alkaa kesälomat. Meillä ei ole mitään tavoitteita kesälle, mutta yritetään jos vaikka edistyttäisiin Viivin kanssa luoksetulossa.

Hyvää kesää kaikille!

- Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti